Lovačka zabava u Jagodini

Lovačka zabava u Jagodini

Lovačka zabava u Jagodini

LOVAČKA ZABAVA - KRISTAL SALA HOTELA ''JAGODINA'' - 17.03.2018. god u 20 SATI - CENA ULAZNICE 2.500 dinara - INFO: LU ''JAGODINA'' - 035/223-510; 069/701-160

Aktivisti Lovačkog Udruženja Jagodina

Uskoro Tradicionalna Lovačka Zabava

U toku zimskih meseci brojne aktivnosti koje sprovodi Lovačko udruženje ''Jagodina'', a ono što je trenutno najaktuelnije je svakako priprema tradicionalne ''Lovačke Zabave'' koja će biti održana u subotu, 17. marta u ''Kristal'' sali Hotela ''Jagodina'' sa početkom u 20 časova.

Lovačko udruženje ''Jagodina'' priprema tradicionalnu Lovačku zabavu, koja će se odlikovati bogatim menijem uz neizbežne lovačke specijalitete, biće organizovana i bogata lutrija sa velikim brojem vrednosti nagrada za naše goste tokom te večeri. Sve prisutne će, kao i u nekoliko predhodnih godina zabavljati ''Megamiks bend'', koji su naši gosti i zabavljači. Očekujemo prisustvo velikog broja gostiju, uostalom u poslednjih par godina sala je uvek bila ispunjena do poslednjeg mesta, pa verujem da će tako biti i sada. Mi kao domaćini ćemo učiniti sve da fostima to veče ostane u najlepšem sećanju, Siguran sam da ćemo u tome uspeti i da će se svi odlično provesti - rekao je Predrag Milenković - upravnik lovišta ''Lipar'' kojim gazduje Lovačko udruženje ''Jagodina.

Pored priprema za zabavu, a s obzirom da metereolozi najavljuju hladni talas, aktuelna je i zimska prehrana divljači, kao i lov na lisice i šakale, po čemu je ova sezona bila jako uspešna za jagodinske lovce.

Odstreljen je dovoljan broj i planiran broj predatora, odnosno lisica i šakala, jer oni znaju da nanesu velike štete plemenitoj divljači. Aktuelna je i borba protiv lovokrađe i krivolova, imali smo ovih dana neke akcije i sada SUP i organi gonjenja rade na tome. Definitivno i na tom polju smo imali uspeha u okviru gazdovanja lovištem. Problem su nam i zamke koje sada ljudi postavljaju za srneću divljač i divlje svinje. Tu se postavljaju na prelazima gde divljač prolazi, što naravno otežava otkrivanje počinioca tih dela, ali i u tome imamo uspeha - rekao je Milenković.

Do kraja lovne sezone, odnosno do kraja februara love se divlje patke i divlje guske. Nakon toga kreću akcije koje se tiču prolećnjeg broja divljači, odnosno utvrđivanje fondova divljači nakon zimskog perioda i svih gubitaka kako bi se utvrdio broj divljači pred period reprodukcije i kako bi se izvršila planiranja za novu lovnu sezonu.

Očekuju nas radovi na uređenju lovišta, lovno - tehničkih objekata, visokih čeka, zatim hranilišta, solišta za divljač, to su sve te planirane akcije. Naravno, važno je istaći i početak reprodukcije fazanske divljači matičnog jata, gore u našoj fazaneriji, jer i tu počinje sezona. Kod našeg udruženja praktično ne prestaje lovna godina, bez obzira na lov, jer slede prolećne aktivnosti koje sam pomenuo, od prolećnog brojanja divljači, preko pripreme proizvodnje fazanskih pilića na fazaneriji. To su trenutno najvažniji radovi i aktuelnosti u Lovačkom udruženju ''Jagodina'' - zaključio je Milenković.

Kao što se iz priloženog može videti Lovačko udruženje ''Jagodina'' je aktivno tokom cele godine, a dobra organizacija, posvećenost u očuvanju fondova divljači i borba protiv lovokrađe i krivolova, svrstavaju ovo udruženje lovaca u jedno od najboljih i najuspešnijih u pomoravlju, Resavi i Levču, pa i šire.

Lovački Savez Srbije

Yu Portal Srbija

Raskrsnica Linkova